Pierderi de peste 50% pentru Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Coronavirusul i-a afectat grav afacerile

  • Warren Buffett are lovituri grave în afaceri, din cauza crizei provocate de coronavius
  • Cea mai afectată este compania de energie Occidental Petrolium, care a scăzut cu 67 %
  • Buffett a pierdut 53,5 miliarde de dolari în 2020
588 afișări
Imaginea articolului Pierderi de peste 50% pentru Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Coronavirusul i-a afectat grav afacerile

Sursa: Profimedia

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Warren Buffett are lovituri grave în afaceri, din cauza crizei provocate de coronavirus, informează Investor’s Business Daily. Cele şase acţiuni i-au scăzut în 2020 cu minim 50 %.

Compania de energie Occidental Petrolium, care a scăzut cu 67 % anul acesta, este cel mai mare eşec al lui Buffett.

Încă cinci companii industriale S&P 500 deţinute de Berkshire Hathaway (BRKA), inclusiv United Airlines (UAL), Delta Air Lines (DAL) şi American Airlines (AAL), au de asemenea o scădere de minim 50 % în 2020.

United este cel mai grav afectat. Stocul a scăzut cu 64% şi marchează o pagubă de 1,2 miliarde de dolari din poziţia Berkshire. Buffett deţine aproape 9% din companie.

Cea mai costisitoare deţinere financiară pentru Berkshire este Bank of America (BAC). Ponderarea de 11% pe care o deţine Buffett l-a costat 12,3 miliarde de dolari, în urma scăderii de 37% pe care BAC o are în 2020.

Conform unei analize realizate de Daily Investors Business, pe baza datelor înregistrate public, Warren Buffett a pierdut 53,5 miliarde de dolari de la începutul anului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici