Poliţia închide cimitirul unde este îngropat Navalnîi, iar sute de ruşi protestează pentru acces

  • Sute de ruşi s-au adunat la Cimitirul Borisovo pentru a aduce flori şi a-şi exprima respectul faţă de Alexei Navalnîi, în ciuda închiderii cimitirului de către poliţie.
  • Mulţimea a crescut rapid, iar oamenii au protestat în faţa porţilor închise, cerând să li se permită accesul pentru a-şi aduce omagiile.
  • Chiar şi în faţa intervenţiei poliţiei, care a încercat să oprească accesul, oamenii au continuat să strige şi să arunce flori peste gard, manifestându-şi frustrarea şi nemulţumirea.
1002 afișări
Imaginea articolului Poliţia închide cimitirul unde este îngropat Navalnîi, iar sute de ruşi protestează pentru acces

Sursa foto: X

Cimitirul Borisovo din sud-estul Moscovei, locul de veci al lui Alexei Navalnîi, a fost închis duminică, provocând indignare printre cei care aşteptau să aducă flori disidentului, scrie France 24. Sute de oameni, inclusiv familii cu copii, au stat la coadă pentru a-i aduce omagii liderului opoziţiei, în ciuda eforturilor poliţiei de a-i opri.

Coada a devenit tot mai lungă pe măsură ce oamenii continuau să sosească. Mormântul lui Navalnîi a fost complet acoperit de flori, iar oamenii au adus şi afişe, jucării şi alte obiecte în semn de respect. Cu toate acestea, autorităţile au închis cimitirul în timp ce mulţi încă încercau să intre, ceea ce a stârnit furia şi protestele celor prezenţi, care au cerut cu voce tare să li se permită accesul.

În timp ce aliaţii lui Navalnîi continuă să cerceteze circumstanţele morţii sale, iar presiunea internaţională creşte, preşedintele rus Vladimir Putin a evitat să comenteze public acest eveniment. Putin nu a menţionat niciodată numele lui Navalnîi în discursurile sale publice, iar această tăcere începe să atragă atenţia, mai ales în contextul campaniei electorale în care se află liderul rus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici