Politica dură a Franţei cu privire la imigranţi: Guvernul a decis evacuarea taberelor de refugiaţi de lângă canalele Parisului

Guvernul francez a decis evacuarea taberelor de refugiaţi care s-au format de-a lungul canalelor din Paris. Mutarea este una emblematică ce reprezintă noua abordare a francezilor cu privire la imigranţi, potrivit Deutsche Welle.

3926 afișări
Imaginea articolului Politica dură a Franţei cu privire la imigranţi: Guvernul a decis evacuarea taberelor de refugiaţi de lângă canalele Parisului

Guvernul francez a decis evacuarea taberelor de refugiaţi care s-au format de-a lungul canalelor din Paris. Mutarea este una emblematică ce reprezintă noua abordare a francezilor cu privire la imigranţi, potrivit Deutsche Welle.

Ministerul de Interne al Franţei a anunţat la începutul săptămânii că va evacua aproximativ 2.300 de persoane care şi-au stabilit taberele lângă popularele canale ale Parisului.

Decizia a subliniat problemele cu car se confruntă naţiunile europene în ceea ce priveşte gestionarea fluxului constant de refugiaţi.

În ultimele luni mai mulţi imiranţi s-au stabilit pe malurile a două canale din zona de nord-est a Parisului. Organizaţiile de ajutorare au tras un semnal de alarmă cu privire la condiţiile precare de trai de acolo, după ce doi imigranţi s-au înecat în canale şi mai mulţi au fost răniţi în timpul unor conflicte violente.

Ministrul Gerard Collomb şi-a exprimat „regretul” faţă de decizia primarului din Paris, Anne Hidalgo de a nu evacua grupul până acum. Acesta spune că problemele din tabere au devenit de nesuportat pentru parizieni şi a instruit autorităţile să finalizeze cât mai repede un plan viabil de evacuare.

Collomb s-a ciocnit de primarul Hidalgo de mai multe ori în încercarea de a rezolva problemele imigranţilor. Hidalgo şi grupurile de ajutor vor să plaseze refugiaţii în centre speciale în loc să îi evacueze.

Ritmul în care ajung refugiaţii în Franţa nu a scăzut deşi poliţia a evacuat deja peste 28.000 de imiganţi în ultimii trei ani taberele Parisului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici