Poroşenko nu exclude posibilitatea activării legii marţiale, acuzând Rusia că pregăteşte o invazie

Ucraina ar putea activa legea marţială şi ar putea mobiliza rezervişti suplimentari în cazul intensificării conflictului separatist, afirmă preşedintele Petro Poroşenko, avertizând că Rusia ar pregăti o invazie militară masivă.

2622 afișări
Imaginea articolului Poroşenko nu exclude posibilitatea activării legii marţiale, acuzând Rusia că pregăteşte o invazie

Poroşenko nu exclude posibilitatea activării legii marţiale, acuzând Rusia că pregăteşte o invazie

"În cazul înrăutăţirii situaţiei în estul ţării sau în Crimeea, nu excludem posibilitatea introducerii legii marţiale şi mobilizărilor suplimentare de rezervişti", a declarat Petro Poroşenko în cursul unei vizite în regiunea Liov.

"Riscul escaladării conflictului cu Rusia rămâne semnificativ şi nu este exclusă posibilitatea unei invazii ruse masive", a adăugat Poroşenko, citat de site-ul Ukraine Today.

Legea marţială ucraineană prevede limitarea circulaţiei cetăţenilor, interzicerea anumitor mişcări politice şi a manifestaţiilor.

Săptămâna trecută, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că foloseşte metode "teroriste" pentru declanşarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruşi, în timp ce Administraţia de la Kiev susţine că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar. Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a dejucat un complot care prevedea comiterea unor atacuri în regiunea Crimeea, un ofiţer rus fiind împuşcat mortal în timpul operaţiunilor contra unui grup care, potrivit Moscovei, ar fi fost coordonat de serviciile secrete ucrainene. Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Conflictul separatist izbucnit în martie 2014 în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, s-a soldat până în prezent cu peste 9.500 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici