Posturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina: "Interdicţia de a minţi nu înseamnă cenzură, ci ţine de bunul simţ"

Justiţia ucraineană a interzis, marţi, difuzarea în Ucraina a posturilor de televiziune ruse, acuzate de conducerea interimară de la Kiev că alimentează separatismul cu ajutorul unor informaţii părtinitoare, a anunţat un oficial din cadrul forţelor de securitate.

718 afișări
Imaginea articolului Posturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina: "Interdicţia de a minţi nu înseamnă cenzură, ci ţine de bunul simţ"

Posturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un tribunal administrativ de la Kiev a "pronunţat astăzi o decizie, potrivit căreia difuzarea posturilor de televiziune ruse trebuie să fie oprită", a declarat adjuncta secretarului general al Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare (RNBO) Viktoria Siumar, citată de agenţia Interfax Ucraina.

În special, sunt vizate posturile publice Pervîi Kanal, Rossia 24 şi postul privat pro-Kremlin NTV.

RNBO a sesizat luni justiţia, cu scopul de a stabili dacă au avut loc eventuale "încurajări la intoleranţă etnică, îndemnuri la război sau separatism", a adăugat Siumar.

"Libertatea de exprimare nu presupune nici minciuni, nici manipulări, mai ales dacă ele provoacă confruntări în rândul populaţiei", a apreciat Irina Tciuvilska, expertă a Institutului de mass-media, într-un articol publicat pe site-ul de informare Ukrainska Pravda.

"Interdicţia de a minţi nu înseamnă cenzură, ci ţine de bunul simţ", a adăugat ea, precizând că "specialişti în domeniul media, atât ucraineni, cât şi ruşi, au observat în repetate rânduri că informaţiile publicate în majoritatea publicaţiilor ruse cu privire la Ucraina erau pline de minciuni şi manipulări".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici