Premierul Belgiei: Carles Puigdemont va fi tratat ca orice alt cetăţean european

Carles Puigdemont, premierul catalan destituit aflat la Bruxelles, va fi tratat ca oricare alt cetăţean european, afirmă Charles Michel, premierul Belgiei.

1222 afișări
Imaginea articolului Premierul Belgiei: Carles Puigdemont va fi tratat ca orice alt cetăţean european

Premierul Belgiei: Carles Puigdemont va fi tratat ca orice alt cetăţean european

"Domnul Puigdemont nu se află în Belgia nici la invitaţia, nici la iniţiativa Guvernului belgian", a transmis Charles Michel într-un comunicat citat de postul RTBF, precizând că a fost informat luni despre prezenţa în Belgia a liderului catalan.

"Libera circulaţie în Spaţiul Schengen îi permite să fie prezent în Belgia fără alte formalităţi. Potrivit declaraţiei domnului Puigdemont, a venit la Bruxelles pentru că este vorba de capitala Europei. Va fi tratat ca orice alt cetăţean european, (...) cu aceleaşi drepturi şi obligaţii, nici mai mult, nici mai puţin", a precizat Charles Michel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici