Premierul demisionar al Libanului urmează să viziteze Egiptul în cursul zilei de marţi

Saad al-Hariri, premierul demisionar al Libanului, va întreprinde marţi o vizită la Cairo, în cursul căreia se va întâlni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, a anunţat un apropiat al lui Hariri, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

252 afișări
Imaginea articolului Premierul demisionar al Libanului urmează să viziteze Egiptul în cursul zilei de marţi

Premierul demisionar al Libanului urmează să viziteze Egiptul în cursul zilei de marţi

Hariri, care a ajuns sâmbătă la Paris, unde s-a întâlnit cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a declarat că se va întoarce miercuri în Liban, pentru aniversarea Zilei Independenţei.

Un lider al formaţiunii lui Hariri, Mişcarea Viitorului, declarase anterior că premierul libanez demisionar va vizita luni Egiptul.

Saad Hariri a demisionat la începutul lunii noiembrie din funcţia de premier al Libanului, dar anunţul a fost făcut din Arabia Saudită, situaţie care a generat speculaţii că ar fi arestat.

Arabia Saudită a sugerat recent că ar putea interveni militar în Liban, pentru contracararea influenţei mişcării şiite Hezbollah, susţinută de Iran.

Saad al-Hariri, care a fugit din Liban în Arabia Saudită la 4 noiembrie, a declarat că a demisionat pentru a apăra interesele naţionale, spunând în mod repetat că ţara trebuie să respecte o politică de "disociere" de conflictul regional.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care aliatul Hezbollah, Michel Aoun, a devenit preşedintele ţării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

Preşedintele Libanului a mai precizat că nu poate accepta demisia lui Saad al-Hariri decât după o întrevedere cu acesta, iar criza politică nu afectează stabilitatea ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici