Premierul italian Matteo Renzi consideră că imigraţia nu amplifică riscurile teroriste în Europa: "Teroriştii nu au venit cu ambarcaţiuni, ci în avioane confortabile"

Premierul Italiei, Matteo Renzi, consideră că nu există nicio legătură între venirea imigranţilor extracomunitari şi amplificarea riscurilor teroriste.

953 afișări
Imaginea articolului Premierul italian Matteo Renzi consideră că imigraţia nu amplifică riscurile teroriste în Europa: "Teroriştii nu au venit cu ambarcaţiuni, ci în avioane confortabile"

Premierul italian Matteo Renzi consideră că imigraţia nu amplifică riscurile teroriste în Europa: "Teroriştii nu au venit cu ambarcaţiuni, ci în avioane confortabile"

"Stabilirea unei conexiuni între securitate şi imigraţie în acest moment nu ar fi reală. Acesta este adevărul", a declarat Renzi, la New York, unde se află pentru Adunarea Generală ONU.

"Teroriştii care au venit în Europa nu au venit cu ambarcaţiuni, ci în avioane confortabile. Radicalizarea apare în suburbiile extreme ale oraşelor europene, dar nu în taberele de refugiaţi, ci în închisori", a declarat Matteo Renzi.

Cu toate acestea, Renzi a criticat din nou politicile care au favorizat venirea extracomunitarilor, el atragând atenţia că Italia va lua măsuri unilaterale de combatere a imigraţiei dacă Uniunea Europeană va continua actualele politici. "Dacă Europa va continua în acest mod, noi va trebui să ne organizăm în mod autonom în materie de imigraţie", a subliniat Renzi, potrivit ziarului La Repubblica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici