Preşedinele Venezuelei nu a primit dreptul de a survola SUA

Statele Unite au refuzat să acorde preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro permisiunea de a survola teritoriul american în timpul călătoriei spre China prevăzute pentru sâmbătă, a declarat joi ministrul venezuelean de Externe, o decizie calificată drept o "insultă".

1055 afișări
Imaginea articolului Preşedinele Venezuelei nu a primit dreptul de a survola SUA

Preşedinele Venezuelei, Nicolas Maduro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maduro a anunţat marţi că va efectua o vizită la Beijing în perioada 21-24 septembrie pentru a se întâlni cu omologul său chinez Xi Jinping cu scopul de a "consolida relaţiile strategice".

Şeful diplomaţiei venezuelene Elias Jaua a calificat refuzul autorităţilor americane de survolare drept o "insultă". "Considerăm (acest refuz) o insultă drept o altă insultă a imperialismului nord-american la adresa Guvernului", a spus Jaua.

"Nimeni nu poate interzice (accesul în) spaţiul aerian unui avion care transportă un preşedinte aflat în vizită internaţională", a declarat acesta.

Ministrul, care urmează să îl însoţească pe Maduro, a declarat că speră ca autorităţile americane să îşi "îndrepte greşeala", pe care a atribuit-o unor oficiali de rang secund.

Statele Unite şi Venezuela, care nu mai au ambasadori în cele două ţări începând din 2010, întreţin relaţii diplomatice extrem de tensionate.

Guvernele lui Hugo Chavez (1999-2013) şi al noului preşedinte Maduro au denunţat frecvent tentative de destabilizare a ţării din partea opoziţiei, despre care afirmă că beneficiază de susţinerea Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici