Preşedintele Afganistanului promite că va "îngropa" filiala Stat Islamic prezentă în ţara sa

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a promis să "îngroape" filiala grupării teroriste Stat Islamic (SI) care activează în ţara sa, relatează BBC News online.

736 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Afganistanului promite că va "îngropa" filiala Stat Islamic prezentă în ţara sa

Preşedintele Afganistanului promite că va "îngropa" filiala Stat Islamic prezentă în ţara sa (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat BBC, Ghani a spus că SI "nu este un fenomen afgan", iar atrocităţile grupării "i-au înstrăinat pe oameni".

"Cetăţenii afgani sunt acum motivaţi de răzbunare", a spus el. "Gruparea SI s-a confruntat cu persoanele nepotrivite", a continuat Ghani.

El a făcut de asemenea apel la o acţiune împotriva Stat Islamic la nivel regional şi internaţional.

Săptămâna trecută, Departamentul de Stat american a anunţat că a desemnat filiala grupării Stat Islamic din Afganistan drept organizaţie teroristă. Acesta a mai comunicat faptul că grupul s-a format în luna ianuarie a anului trecut, luând în componenţa sa foşti membri ai talibanilor pakistanezi şi ai talibanilor afgani.

Ghani a mai avertizat că dacă negocierile de pace cu talibanii nu încep până în luna aprilie, conflictul se va intensifica.

Preşedintele Afganistanului a spus că analiştii ar trebui să înţeleagă că războiul în ţara sa este "doar o componentă" a unui război mai amplu, care a cuprins de asemenea, Pakistanul.

"Problemele sunt...interconectate şi nu pot fi rezolvate prin apelul la forţă într-o ţară". Trebuie să vedem că avem interese comune şi trebuie să acţionăm împreună pentru a apăra sistemul statal şi pentru a-l consolida", a mai spus el.

Ghani a transmis imigranţilor afgani care au ajuns în Europa că nu au niciun viitor acolo, deoarece blocul comunitar îşi închide graniţele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici