Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, inculpată pentru muşamalizarea unui atentat antievreiesc

Cristina Fernández Kirchner, preşedintele Argentinei, a fost inculpată pentru presupuse acţiuni de muşamalizare a rolului jucat de Iran într-un atentat comis la un centru evreiesc în anul 1994, informează publicaţia Buenos Aires Herald.

711 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, inculpată pentru muşamalizarea unui atentat antievreiesc

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, inculpată pentru muşamalizarea unui atentat antievreiesc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul federal Gerardo Pollicita a cerut investigarea penală a preşedintelui Cristina Fernández Kirchner şi a ministrului de Externe, Hector Timerman, în cazul presupusei muşamalizări a rolului jucat de Iran în atentatul comis în anul 1994.

Atentatul comis pe 18 iulie 1994 la sediul Asociaţiei mutuale israelo-argentiniene (AMIA) s-a soldat cu 85 de morţi şi sute de răniţi.

Cererea de inculpare a preşedintelui Kirchner fusese prezentată iniţial de procurorul de caz Alberto Nisman, găsit mort pe 18 ianuarie. Nisman afirma că preşedintele Kirchner şi Timerman i-au protejat pe autorii atacului terorist din anul 1994, finanţaţi de regimul din Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici