Preşedintele Parlamentului ucrainean, un apropiat al lui Iianukovici, a demisionat. Adjunctul Iuliei Timoşenko, însărcinat să conducă Cabinetul ucrainean

Preşedintele Parlamentului ucrainean, un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovci, a demisionat sâmbătă, a anunţat vicepreşedintele Parlamentului în timpul şedinţei. Adjunctul Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, a fost însărcinat de Parlament să conducă Cabinetul ucrainean.

704 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului ucrainean, un apropiat al lui Iianukovici, a demisionat. Adjunctul Iuliei Timoşenko, însărcinat să conducă Cabinetul ucrainean

Preşedintele Parlamentului ucrainean, un apropiat al lui Iianukovici, a demisionat

UPDATE 14:15 - Turcinov, însărcinat de Parlament să conducă Cabinetul ucrainean

Verhovna Rada (Parlament) l-a însărcinat sâmbătă pe Aleksandr Turcinov, ales anterior în funcţia de preşedinte al Legislativului, să preia conducerea Cabinetului, până la formarea unui Guvern de coaliţie, potrivit agenţiei Interfax-Ukraine, citată de BBC News online.

Decizia a fost adoptată cu votul a 314 din cei 329 de parlamentari prezenţi.

De asemenea, Parlamentul a adoptat legea cu privire la revenirea la Constituţia din 2004, fără să fie semnată de către preşedintele Viktor Ianukovici, potrivit Itar-Tass.

Volodimir Ribak a demisionat după ce o serie de deputaţi din cadrul Partidului Regiunilor, aflat la putere, au anunţat că părăsesc formaţiunea.

Adjunctul Iuliei Timoşenko, ales preşedinte al Parlamentului ucrainean.

Adjunctul Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, a fost ales sâmbătă preşedinte al Parlamentului ucrainean, înlocuindu-l în funcţie pe un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovici care a demisionat sâmbătă dimineaţa, relatează AFP.

Turcinov a fost ales cu 288 de voturi dintr-un total de 450. "Puterea în Ucraina îşi reia activitatea pentru stabilizarea situaţiei", a declarat el imediat după ce a fost ales.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici