Preşedintele Ucrainei i-a cerut Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război

Volodimir Zelenski i-a cerut, sâmbătă, Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război ucraineni din regiunea Donbas, Crimeea şi Rusia, informează Administraţia Prezidenţială din Ucraina, într-un comunicat de presă.

1126 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei i-a cerut Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război

Preşedintele Ucrainei i-a cerut Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război

Preşedintele Ucrainei şi prima doamnă Olena Zelenska au fost primiţi, sâmbătă la Vatican, în audienţă de către Suveranul Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc.

Volodimir Zelenski a subliniat rolul important pe care îl poate avea Sanctitatea Sa în aducerea păcii pe teritoriul ucrainean.

„Principala temă pe care am abordat-o a fost pacea. Suveranul Pontif m-a numit «preşedintele păcii» - aceasta este imaginea mea în Europa acum”, a precizat Zelenski după audienţă, potrivit sursei citate.

Potrivit preşedintelui Ucrainei este important că întâlnirea cu Papa Francisc a venit la două luni de la summitul de la Paris şi înaintea întrunirii programate la Berlin.

„L-am rugat pe Papa Francisc să ne ajute în eliberarea ucrainenilor capturaţi la Donbas, Crimeea şi Rusia”, a completat Zelenski.

Şeful de stat ucrainean şi Sanctitatea Sa au mai discutat despre iniţiativele umanitare de ajutorare a copiilor şi protejare a mediului, conform comunicatului de presă.

„Sunt extrem de recunoscător Sanctităţii Sale pentru iniţiativa comună care a ajutat 900.000 de ucraineni care au suferit în Donbas”, a completat Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a subliniat că bisericile din Ucraina joacă un rol foarte important în răspândirea adevărului şi în dezvoltarea societăţii. Preşedintele i-a mai transmis Sanctităţii Sale Papa Francisc că este invitat în Ucraina şi că s-ar bucura foarte mult să beneficieze de susţinerea şi încrederea acestuia.

„L-am invitat pe Papa Francisc în Ucraina. Sunt sigur că va veni în ţara noastră, nu doar în capitală. I-am transmis că pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă în est este necesar să viziteze zona”, a conchis Zelenski, conform sursei menţionate.

Foto: Site-ul Preşedinţiei ucrainene

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici