Presupusul autor al atacului armat de pe aeroportul din Los Angeles, încarcerat până la proces

Presupusul autor al unui atac, soldat cu moartea unei persoane, comis la începutul lui noiembrie pe aeroportul din Los Angeles, va rămâne la închisoare până la deschiderea procesului, a decis miercuri un judecător californian.

97 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atacului armat de pe aeroportul din Los Angeles, încarcerat până la proces

Presupusul autor al atacului armat de pe aeroportul din Los Angeles, încarcerat până la proces (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paul Ciancia, în vârstă de 23 de ani, a compărut miercuri pentru prima dată într-un tribunal federal, la Los Angeles, după cinci săptămâni de la atacul armat soldat cu moartea unui agent din cadrul Aenţiei americane pentru Securitatea Transporturilor (TSA).

Presupusul atacator a fost rănit grav de către poliţişti, într-un schimb de focuri de armă, după atac, şi a petrecut o perioadă în spital, într-o stare critică. La externare, el a fost încarcerat.

Judecătorul David Bristow a apreciat miercuri că Paul Ciancia reprezintă un risc pentru populaţie şi că ar putea fugi, în cazul unei eliberări pe cauţiune, dispunând să fie încarcerat, potrivit unui purtător de cuvânt al procurorului federal din Los Angeles. O nouă audiere a fost stabilită pe 18 decembrie.

Atacul armat, comis pe 1 noiembrie, a provocat panică pe aeroportul din Los Angeles şi a antrenat perturbări importante în transportul aerian american.

Agentul decedat, primul de la crearea TSA în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie, avea vârsta de 39 de ani. Şapte persoane au fost rănite în atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici