Presupusul autor al atacului armat din Kansas a fost inculpat pentru uciderea a trei persoane

Frazier Glenn Cross, un adept al teoriei supremaţiei rasei albe cunoscut pentru acţiuni antisemite, a fost inculpat, marţi, pentru uciderea a trei persoane, în urma unui atac armat care a avut loc duminică în Kansas, în centrul Statelor Unite.

69 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atacului armat din Kansas a fost inculpat pentru uciderea a trei persoane

Presupusul autor al atacului armat din Kansas a fost inculpat pentru uciderea a trei persoane

Frazier Glenn Cross, în vârstă de 73 de ani, a fost inculpat pentru uciderea unui medic de 69 de ani şi a nepotului său, în apropierea centrului comunitar, şi pentru cea a unei femei de 53 de ani, care se afla în vizită la mamei sa într-un azil din apropiere. Niciuna dintre victimele ucise nu sunt de origine evreiască.

El riscă pedeapsa cu moartea.

În fotoliu rulant, Cross a compărut pentru prima oară în faţa tribunalului. El a acceptat un avocat din oficiu, justificând că nu deţine mijloacele financiare necesare pentru a plăti unul, în timp ce judecătorul Dan Vokins i-a adus la cunoştinţă acuzaţiile şi a fixat o nouă audiere pentru data de 24 aprilie.

La nivel federal, fostul membru al armatei americane ar trebui de asemenea să fie anchetat pentru crimă motivată de ură.

Frazier Glenn Cross, arestat duminică la puţin timp după comiterea faptelor, este un fost membru al Ku Klux Klan, potrivit Southern Poverty Law Center (SPLC), o organizaţie care supraveghează grupuri şi persoane ce incită la ură rasială. De asemenea, el este membru al forumului neonazist Vanguard News Network, pe care a postat peste 12.000 de mesaje, potrivit SPLC.

Conform autorităţilor, suspectul a deschis focul în jurul orei locale 13.00 (21.00, ora României) în apropierea Centrului comunitar evreiesc din Kansas City, provocând moartea a două persoane, între care un adolescent de 14 ani. Aproximativ 75 de persoane, dintre care numeroşi copii care ascultau o competiţie televizată de cântece, se aflau în acest centru comunitar.

Septuagenarul a părăsit apoi rapid locul faptei la bordul maşinii sale, pentru a merge într-un azil din apropiere, numit Village Shalom.

Acolo, el a ucis o femeie.

În total, suspectul a deschis focul asupra a cinci persoane, ratând două şi ucigând trei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici