Primar: Oraşul Izium a fost „eliberat” de sub invadatorii ruşi

Primarul oraşului Izium din regiunea Harkov, Vladimir Matsokin, a declarat într-un interviu radiofonic, sâmbătă, că oraşul a fost eliberat, scrie CNN.

968 afișări
Imaginea articolului Primar: Oraşul Izium a fost „eliberat” de sub invadatorii ruşi

Matsokin a declarat pentru un post de radio ucrainean: „Forţele noastre armate ale Ucrainei se află în Izium. Nu se poate spune că operaţiunea militară de eliberare a oraşului Izium s-a încheiat, dar armata noastră lucrează”.

Matsokin a declarat că deasupra oraşului de pe muntele Kremenets „steagul nostru albastru şi galben flutură deja. Acest lucru a fost confirmat”.

„Aceasta este o adevărată sărbătoare - Ziua eliberării oraşului nostru”, a adăugat Matsokin. „10 septembrie este ziua eliberării Izium de sub invadatorii ruşi”.

CNN a relatat sâmbătă că, potrivit ofiţerilor militari ucraineni implicaţi în operaţiune, primele unităţi au intrat în Izium. Nu există rapoarte privind rezistenţa rusă; se pare că majoritatea unităţilor ruseşti au părăsit deja oraşul.

Soldaţii ucraineni au postat mai multe videoclipuri şi imagini cu prezenţa lor la intrările în oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici