Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, suspendat temporar din funcţie, va rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Judecătoriei Chişinău, relatează site-ul unimedia.info.

504 afișări
Imaginea articolului Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu

Potrivit deciziei judecătorilor, mandatul de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă a fost prelungit până la data de 12 octombrie. Totodată, magistraţii au respins şi cererea de părăsire a domiciliului, depusă anterior de avocaţii lui Chirtoacă, pentru a participa la Congresul Puterilor Locale.

Magistraţii au respins şi cererea avocaţilor de a-l recuza pe procurorul care instrumentează cazul, Dumitru Robu, cel care consideră că temeiurile înaintate anterior pentru menţinerea arestului la domiciliu şi-au păstrat actualitatea.

Dorin Chirtoacă a subliniat că procurorii nu au adus niciun fel de probe noi în dosar care să-l menţină în arest la domiciliu.

"Demersul procurorului este acelaşi text. S-a schimbat doar data. Este unul şi acelaşi text, aceleaşi cuvinte, aceleaşi virgule, aceleaşi sublinieri. Este şi acelaşi număr de pagini. Asta înseamnă că domnul procurorul a modificat doar datele şi dată la printer. Este trasă la xerox, e aceeaşi hârtie. Ce fel de probe, motive sau circumstanţe noi? Faptul că a schimbat data? Mă îndoiesc că asta înseamnă probe noi", a spus Chirtoacă.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că preşedintele Igor Dodon şi liderul Partidului Democrat doresc ca Dorin Chirtoacă să fie demis din funcţie prin referendum.

"Binomul Plahotniuc-Dodon, chiar dacă i-au mai prelungit pentru a treia oară lui Dorin Chirtoacă arestul la domiciliu încă cu 30 de zile, ştiu prea bine că şi arestarea, şi suspendarea lui din funcţia de Primar General sunt ilegale!!! Şi că toată lumea, inclusiv oficialii europeni, au înţeles că dosarele sunt eminamente politice!!! Pe aceste motive, condamnarea lui Dorin Chirtoacă devine tot mai problematică, aceştia doi înţelegând că nu le va fi aşa uşor să pună mâna pe primărie, cum au crezut de la bun început... Aşa că pretinsa <<luptă cu corupţia>> nu i-a ajutat deloc să-i amăgească pe europeni. În cazul dat, cum cred ei, singura soluţie care le-a mai rămas pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă şi a înhăţa primăria este referendumul", a scris Ghimpu pe contul de Facebook.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă într-un dosar privind parcările cu plată. Chirtoacă a fost suspendat din funcţie până la emiterea unei sentinţe definitive.

Recent, Centrul Naţional Anticorupţie a anunţat că primarul Chişinăului este cercetat penal într-un nou dosar, în care este suspectat de încălcarea atribuţiilor de serviciu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici