Primele arestări la protestele organizate în Rusia pentru eliberarea din arest a lui Alexei Navalnîi: „Putin este un mincinos”

  • Ziua de proteste organizate pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui Putin, a început cu primele arestări în rândul demonstranţilor.
  • În oraşul Khabarovsk, activiştii au împărtăşit imagini video cu ofiţeri de poliţie care băteau demonstranţii şi îi băgau într-o dubă.
  • Protestatarii au strigat lozinci precum „Noi suntem cei puternici” şi „Putin este un mincinos”.
2144 afișări
Imaginea articolului Primele arestări la protestele organizate în Rusia pentru eliberarea din arest a lui Alexei Navalnîi: „Putin este un mincinos”

Foto: Profimedia

Ziua de proteste organizate pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui Putin, a început cu primele arestări în rândul demonstranţilor, în Extremul Orient rus, relatează dpa.
 
În oraşul Khabarovsk, care este cu şapte ore înaintea capitalei Moscova din cauza diferenţei de fus orar, activiştii au împărtăşit imagini video cu ofiţeri de poliţie care băteau demonstranţii şi îi băgau într-o dubă.
 
Sute de protestatari au ieşit în stradă şi în Vladivostok şi Irkutsk, înfruntând temperaturile scăzute şi reci. Au strigat lozinci precum „Noi suntem cei puternici” şi „Putin este un mincinos”.
 
Aproximativ 125 de protestatari au fost deja arestaţi sâmbătă dimineaţă în zece oraşe ruseşti, potrivit ONG-ului OVD-info, specializată în monitorizarea arestărilor la manifestaţii.
 
La Moscova, protestarii ar trebui să se adune în Piaţa Puşkin, nu departe de Kremlin, însă poliţia a pus bariere metalice, iar accesul la piaţă şi străzile din jur au fost blocate
 
Susţinătorii lui Navalny au anunţat sâmbătă proteste în peste 90 de oraşe din toată Rusia.
 
Mitingurile, anunţate pe reţelele de socializare, nu au primit autorizaţii, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat participanţii să nu ia parte la astfel de proteste.
 
Manifestările au fost interzise cu câteva luni în urmî din cauza epidemiei de coronavirus.
 
Navalnîi, care s-a întors din Germania unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok, se află pentru 30 de zile în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici