Principalul negociator UE spune că negocierile pe tema Brexit ar putea dura mai puţin de 18 luni

Durata efectivă a negocierilor pe tema Brexit are putea să fie de mai puţin de 18 luni, şi nu de 24 de luni, având în vedere procedurile formale în legătură cu acest proces, cum ar fi aprobările parlamentare, a afirmat Michel Barnier, principalul negociator al UE pentru Brexit.

249 afișări
Imaginea articolului Principalul negociator UE spune că negocierile pe tema Brexit ar putea dura mai puţin de 18 luni

Principalul negociator UE spune că negocierile pe tema Brexit ar putea dura mai puţin de 18 luni (Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Premierul britanic Theresa May a anunţat că intenţionează să invoce articolul 50 la finalul lunii martie, astfel declanşând în mod formal procesul de ieşire a Marii Britanii din UE, proces ce este programat să aibă o durată de doi ani.

Pe de altă parte, Barnier afirmă că timpul efectiv pentru negocieri ar putea să fie mai redus, precizând că un acord ar putea să fie obţinut în luna octombrie 2018, scrie The Associated Press.

Barnier a mai declarat că Marea Britanie nu va putea selecta ce îi place în legătură cu UE, adăugând că piaţa comună şi libertatea de circulaţie, inclusiv libera circulaţie a persoanelor, sunt "indivizibile".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici