Prinţul Charles a doborât un record

Prinţul Charles, care avea doar trei ani atunci când a devenit primul în ordinea de succesiune la tronul britanic, a doborât, joi, un record insolit - dacă va urca pe tron, el va fi cel mai în vârstă prinţ britanic care va deveni rege, informează people.com.

437 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles a doborât un record

Prinţul Charles (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit The Telegraph, prinţul Charles, devenit de curând bunic, l-a depăşit pe fostul deţinător al acestui record, William al IV-lea, care a devenit rege în 1830 la vârsta de 64 de ani, 10 luni şi cinci zile (cel mai în vârstă moştenitor al tronului, Sofia de Hanovra, a murit în 1714 la vârsta de 83 de ani, înainte să devină regină).

Prinţul Charles este deja cel mai "longeviv" prinţ moştenitor (l-a depăşit pe Edward al VI-lea, care avea 59 de ani când i-a urmat la tron reginei Victoria) şi îi stă alături mamei sale, reginei Elizabeth a II-a, care a devenit suveran al Marii Britanii în 1952.

Potrivit People.com, prinţul Charles ar putea să aştepte încă mulţi ani înainte de a urca pe tron. Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 87 de ani, pare să aibă o sănătate foarte bună, iar longevitatea reprezintă o trăsătură a familiei sale - mama ei, Regina Mamă, a murit la vârsta de 101 ani.

Există totuşi semne potrivit cărora regina Elizabeth a II-a a început să cedeze unele dintre prerogativele regale în favoarea fiului ei cel mare.

La începutul acestui an, prinţul Charles a asistat la deschiderea sesiunii Parlamentului alături de mama sa, pentru prima dată în ultimii 17 ani, iar în noiembrie - luna în care va împlini vârsta de 65 de ani - va participa la reuniunea şefilor de stat din ţările care fac parte din Commonwealth, în Sri Lanka, în numele reginei, care a început să renunţe la călătoriile pe distanţe mari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici