Propaganda rusească în ofensivă. Cine o reprezintă în România?

  • Moscova „investeşte miliarde în propaganda sa şi nu facem nimic pentru a o contracara", iar statele membre trebuie să investească mai mult în „comunicaţii strategice şi lupta împotriva dezinformării”, afirmă vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova.
  • Surse de la Bruxelles spun că, la iniţiativa vicepreşedintelui UE, se lucrează la introducerea unei legi în UE pentru identificarea şi izolarea „agenţilor străini”.
  • Un agent străin poate fi un guvern străin, un partid politic străin, orice persoană din afara Statelor Unite (cu excepţia cetăţenilor americani care au domiciliul în Statele Unite) şi orice entitate organizată în conformitate cu legile unei ţări străine sau care are principalul său loc de afaceri într-o ţară străină.
  • România, aflată într-o situaţie complexă, preelectorală, nu poate rămâne în afara jocului de propagandă şi a agenţilor exploataţi pe faţă sau în orb, pentru că dintotdeauna KGB/GRU/FSB au avut o prezenţă activă la Bucureşti.
2717 afișări
Imaginea articolului Propaganda rusească în ofensivă. Cine o reprezintă în România?

Oamenii din unele state membre sunt de partea Moscovei în ceea ce priveşte Ucraina, a avertizat Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei UE şi comisar pentru valori şi transparenţă. Aceasta a spus că statele membre ale UE ar trebui să cheltuiască mai mulţi bani pe „comunicaţii strategice”, deoarece „propaganda rusă” îi afectează pe oameni, a spus un înalt oficial din bloc. O situaţie pe care o vedem cum se dezvoltă şi în România.

Articolul integral pe www.evz.ro

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici