Proteste antiguvernamentale la Haga. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea

  • Sute de olandezi au protestat într-un parc din oraşul Haga
  • Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii
  • Manifestaţiile antiguvernamentale vin înainte de alegerile legislative
  • Peste 16.000 de olandezi au murit din cauza Covid-19
1467 afișări
Imaginea articolului Proteste antiguvernamentale la Haga. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea

Sursa foto: profimedia

Două mii de olandezi s-au adunat, duminică, într-un parc din Haga, pentru a protesta împotriva premierului Mark Rutte şi restricţiilor impuse de guvern. Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, iar un bărbat a fost arestat după ce a lovit un ofiţer. 

Luni, în Olanda încep alegerile legislative, iar olandezii vor vota cine va ocupa cele 150 de locuri din Camera Reprezentanţilor. 

Pentru a evita aglomeraţia, olandezii pot merge la urne până miercuri, inclusiv.

La jumătatea lunii ianuarie, Guvernul a demisionat în urma celui mai mare scandal politic şi administrativ din 2010 încoace, de când Mark Rutte a condus succesiv mai multe guverne. 

Premierul şi miniştrii au rămas însă în funcţie, ca interimari, pentru a gestiona criza provocată de pandemie. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici