Proteste în Muntenegru pe fondul numirii noului lider al Bisericii Ortodoxe. Manifestanţii s-au ciocnit cu forţele de ordine

  • Mii de credincioşi au protestat în sudul Muntenegreului
  • Protestatarii sunt nemulţumiţi de numirea noului mitropolit în fruntea Bisericii Ortodoxe Sârbe
  • Protestele reflectă tensiunile din ţară, care s-a desprins de Serbia în 2006
2364 afișări
Imaginea articolului Proteste în Muntenegru pe fondul numirii noului lider al Bisericii Ortodoxe. Manifestanţii s-au ciocnit cu forţele de ordine

Sursa foto: profimedia

Mii de manifestanţi au blocat un drum din sudul Muntenegrului pentru a protesta împotriva înscăunării noului mitropolit al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Pe fondul tensiunilor, participanţii s-au ciocnit cu forţele de ordine şi au forţat gardurile de siguranţă ridicate în jurul mănăstirii din oraşul Cetinje, locul unde va avea loc ceremonia.

Protestatarii au scandat „Aceasta nu este Serbia!” şi „Trăiască Muntenegru!”. Protestele reflectă tensiunile din ţară, care s-a desprins de Serbia în 2006.

Biserica Ortodoxă Sârbă este cea mai mare instituţie religioasă din Muntenegru şi se află în conflict deschis cu preşedintele Milo Djukanovic. Preşedintele susţine că Biserica încearcă să submineze independenţa ţării şi să readucă Muntenegru sub controlul Serbiei.

Preşedintele i-a îndemnat pe protestatari să întrerupă ceremonia de numire a lui Joanikije II în poziţia clericală de vârf, cunoscută sub numele de mitropolit al Muntenegrului şi arhiepiscop de Cetinje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici