PROTESTE masive în SUA şi în alte ţări împotriva armelor de foc

Sute de mii de persoane au protestat în Statele Unite şi în alte oraşe alte lumii împotriva armelor de foc, la iniţiativa unor studeni care cer noi măsuri pentru a fi evitate alte incidente armate precum cel din Florida, relatează site-ul postului BBC şi cotidianul The New York Times.

1461 afișări
Imaginea articolului PROTESTE masive în SUA şi în alte ţări împotriva armelor de foc

PROTESTE masive în SUA şi în alte ţări împotriva armelor de foc

Mişcarea "The March For Our Lives" ("Marş pentru vieţile noastre") a apărut după ce 14 elevi şi trei profesori au fost ucişi la liceul Marjory Stoneman Douglas din oraşul Parkland, statul Florida, de către un fost elev, care a folosit o armă semiautomată achiziţionată în mod legal.

Unul elevii care au supravieţuit atacului armat din Florida, Emma Gonzalez, a susţinut un discurs în cadrul evenimentului din Washington DC. Aceasta a reamintit numele victimelor şi a cerut mulţimii să păstreze tăcerea timp de şase minute şi 20 de secunde.

Alte 800 de proteste au fost organizate, în semn de solidaritate, în oraşele Edinburgh, Londra, Geneva, Sydney şi Tokyo.

Casa Albă a felicitat manifestanţii, însă fără să se adreseze direct cerinţelor acestora pentru un control mai strict al armelor. Preşedintele Donald Trump a evitat să dea vreo declaraţie.

"Îi aplaudăm pe tinerii americani curajoşi care îşi exercită drepturile Primului Amendament", a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albă.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici