Proteste masive programate sâmbătă în SUA faţă de politicile Administraţiei Trump privind imigraţia

Sute de mitinguri sunt programate sâmbătă în oraşe din Statele Unite, participanţii protestând faţă de politicile Administraţiei Trump privind imigraţia, în mod special faţă de măsurile de inculpare a imigranţilor ilegali, care au dus la separarea copiilor de părinţii imigranţi, informează BBC News.

398 afișări
Imaginea articolului Proteste masive programate sâmbătă în SUA faţă de politicile Administraţiei Trump privind imigraţia

Proteste masive programate sâmbătă în SUA faţă de politicile Administraţiei Trump privind imigraţia

Sute de mii de persoane sunt aşteptate să participe la aceste proteste.

"Niciun copil nu ar trebui închis într-o cuşcă. Să punem capăt detenţiei familiilor şi să reunim copii cu familiile lor", a comunicat coaliţia Families Belong Together, care organizează protestele, relatează agenţia de ştiri Dpa.

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărţiţi de părinţii imigranţi deoarece autorităţile au intensificat procedurile de inculpare a imigranţilor intraţi ilegal în SUA.

În urma criticilor, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat miercuri seară o ordonanţă executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinţii imigranţi.

Principalul eveniment se va desfăşura la Washington, fiind programat să înceapă la ora locală 11 (ora României, 18).

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a elaborat o ordonanţă executivă pentru evitarea acestor situaţii. Ordonanţa prevede noi proceduri, prin care copiii nu vor mai fi separaţi de părinţii depistaţi că intră ilegal în Statele Unite.

Trump a promis încă din timpul campaniei prezidenţiale că va adopta măsuri dure pentru a reduce imigraţia, în special din Orientul Mijlociu şi America Latină, susţinând că imigranţii sunt responsabili pentru o parte importantă din infracţiunile comise în SUA.

Donald Trump a vorbit sâmbătă în termeni laudativi despre agenţia care se ocupă cu imigraţia, Serviciul pentru Imigraţie şi Control a Frontierelor.

"Faceţi o treabă fantastică în privinţa menţinerii noastre în siguranţă prin eradicarea celor mai grave elemente criminale. Atât de curajoşi!", le-a transmis Trump angajaţilor agenţiei, relatează postul BBC News. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici