Proteste şi greve la nivel naţional în Franţa pe fondul reformelor din domeniul muncii

Peste 140 de proteste vor avea loc miercuri în întreg statul francez pe fondul reformelor din domeniul muncii, iar companiile de transport feroviar şi terestru au lansat o grevă de solidarizare la nivel naţional, provocând mari perturbări în trafic, relatează agenţia de presă Reuters.

1225 afișări
Imaginea articolului Proteste şi greve la nivel naţional în Franţa pe fondul reformelor din domeniul muncii

Proteste şi greve la nivel naţional în Franţa pe fondul reformelor din domeniul muncii

Sindicatele studenţeşti vor participa la protestele organizate de uniunile pentru respectarea drepturilor angajaţilor faţă de reformele propuse de ministrul francez al Muncii, Myriam El Khomri, care prevăd o încercare a guvernului francez de a reduce rata de neanjagare din ţară la mai puţin de 10%.

Reformele, care prevăd negocieri între angajatori şi sindicatele pentru drepturile angajaţilor, au provocat furia sindicatelor care acuză guvernul de ameninţări la adresa securităţii locurilor de muncă prin iniţiativele respective.

Circa 144 de proteste şi marşuri vor fi organizate, miercuri, la nivel naţional, potrivit CGT, cel mai mare sindicat de acest tip din Franţa. Unele demonstraţii au început deja în Paris, potrivit Le Figaro.

Compania feroviară naţională SNCF a anunţat perturbări majore în trafic, în special în Paris, unde unul din trei trenuri funcţionează, potrivit Le Figaro. De asemenea şi cursele companiei Eurostar care fac legătura între Paris, Londra şi Bruxelles vor înregistra astfel de perturbări în programul de funcţionare.

Traficul va fi îngreunat şi de restricţionarea serviciilor oferite de reţeaua de transport terestru pentru persoane din Franţa, RATP.

Premierul francez, Manuel Valls, a amânat deja cu două săptămâni prezentarea reformelor muncii, un semn că guvernul francez ar putea renunţa la aceste planuri, care au creat diviziuni în partidul Socialist de la conducerea ţării.

Guvernul poartă negocieri cu uniunile sindicale şi speră să convingă unele dintre aceste reprezenţanţe mai moderate ca CFDT, a doua ca importanţă şi mărime în ţară, să accepte reformele, pentru a împiedica crearea unei solidarităţi totale între sindicate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici