Proteste violente în Atlanta, SUA. 35 de persoane au fost arestate deoarece i-au atacat pe poliţişti

Zeci de persoane au fost arestate în urma unor proteste violente care au izbucnit în oraşul american Atlanta. Protestatarii sunt revoltaţi de proiectul privind amenajarea unui centru de pregătire pentru poliţişti într-o zonă împădurită, potrivit BBC.

913 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Atlanta, SUA. 35 de persoane au fost arestate deoarece i-au atacat pe poliţişti

Proteste violente în Atlanta, SUA. 35 de persoane au fost arestate deoarece i-au atacat pe poliţişti

Protestatarii au intrat în conflict cu poliţia din Atlanta, în zona în care va fi construit un centru de pregătire. Protestatarii susţin că proiectul va alimenta violenţa poliţiei şi va folosi terenuri forestiere valoroase.

Sute de persoane au participat la un concert la faţa locului, iar poliţia a declarat că un grup a aruncat cu pietre şi bombe incendiare în poliţişti

Treizeci şi cinci de persoane au fost arestate şi în zonă au izbucnit mai multe incendii. Poliţia a blocat zona, iar o echipă Swat a fost chemată la faţa locului.

Poliţiştii au anunţat că grupul de protestatari a folosit demonstraţia paşnică drept acoperire pentru a „efectua un atac coordonat asupra echipamentelor de construcţie şi a ofiţerilor de poliţie".

Mai multe echipamente de construcţii au fost distruse, se arată în comunicat.

Protestatarii spun că zona verde este un spaţiu vital pentru oraş pe care-l descriu drept „plămânii oraşului Atlanta".

Pe terenul de 34 de hectare va fi construit un centru de pregătire pentru poliţişti şi pompieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici