Putin "a ucis" statul democratic - opozant rus

Premierul rus, Vladmir Putin, "a ucis" statul de drept în Rusia şi l-a înlocuit cu un "stat mafiot", a afirmat miercuri fostul vicepremier al lui Boris Elţîn, Boris Nemţov, unul dintre liderii opoziţiei ruse.

34 afișări
Imaginea articolului Putin "a ucis" statul democratic - opozant rus

Putin "a ucis" statul democratic - opozant rus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putin a ucis statul democratic. A pus în loc un stat mafiot corupt, dar a ucis statul democratic. Este evident şi toată lumea ştie acest lucru", a declarat Nemţov în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Parlamentul European.

Putin a rămas adevăratul lider al Rusiei, a apreciat el, considerând că preşedintele Dmitri Medvedev nu este un "preşedinte real". "Este un blogger bun", a declarat el ironic.

El l-a comparat pe Putin cu fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak. "El speră să aibă un viitor mai radios dar nu sunt sigur", a declarat el.

Amintind că Rusia este membră a Consiliului Europei şi OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), el a apreciat că problemele de libertate de exprimare sau de corupţie nu sunt doar probleme ruse. "Este problema tuturor ţărilor membre ale Consiliului Europei, ale tuturor ţărilor OSCE", a declarat el.

Comentând viitoarea vizită a lui Putin la Bruxelles, la 24 februarie, la invitaţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, el i-a denunţat pe cei care se supun conceptului de "Realpolitik" "uitând valorile lor pentru a crede doar în promisiuni şi bani".

Nemţov, invitat în Parlamentul European de grupul ecologiştilor, a salutat o rezoluţie privind statul de drept în Rusia, pe care Parlamentul European intenţionează să o adopte joi şi care denunţă atingerile aduse drepturilor omului în Rusia.

Fostul vicepremier care conduce mişcarea de opoziţie Solidarnost, a fost deţinut timp de 15 zile la începutul anului, pentru că a participat la o manifestaţie neautorizată la Moscova, la 31 decembrie.

El a explicat că obiectivul său este să îl împiedice pe Putin să redevină preşedinte. "Ar fi o catastrofă pentru Rusia", a apreciat el.

Alegeri legislative sunt prevăzute în Rusia în noiembrie 2011, iar alegerile prezidenţiale urmează să aibă loc în primăvara lui 2012.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici