Putin comparat cu Steve Jobs: Nu sunt îngrijorat de protestele care îmi cer demisia

Premierul rus, Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidenţiale din 4 martie, a declarat că nu este îngrijorat de protestele recente în timpul cărora oamenii au cerut demisia sa.

199 afișări
Imaginea articolului Putin comparat cu Steve Jobs: Nu sunt îngrijorat de protestele care îmi cer demisia

Putin comparat cu Steve Jobs: Nu sunt îngrijorat de protestele care îmi cer demisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Proteste? Ce proteste?", a glumit el, când a fost întrebat dacă apreciază că demonstraţiile îi vor afecta şansele de succes. "Nu sunt îngrijorat. Mă gândesc la oameni, la oamenii simpli din Rusia", a adăugat el. "Desigur, văd grupurile de protestatari şi mă gândesc ce pot face pentru toţi cetăţenii noştri", a precizat Putin, relatează Sky News.

Şeful Guvernului rus a făcut aceste declaraţii în timp ce se afla în campanie la Tomsk, în Siberia, unde a vizitat o universitate. Aproximativ o sută de studenţi au aşteptat să discute cu premierul.

Nici unul dintre studenţi nu l-a întrebat pe premier despre protestele recente sau despre scăderea popularităţii sale, dar Putin a ales să facă referire la acuzaţiile de autoritarism ale opoziţiei. "Ţara noastră este deschisă. Nu suntem o dictatură şi să sperăm că nu vom mai fi niciodată. Avem o economie liberă şi deschisă, o ţară deschisă", a afirmat acesta.

Un susţinător l-a comparat, în mod straniu, pe Putin cu Steve Jobs şi l-a întrebat cum face faţă unui asemenea rol solicitant. Liderul rus i-a răspuns că îl ajută faptul că face o treabă care îi place.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici