Putin, întrebat ce va face după alegeri: Mă voi duce să mă spăl

Premierul rus Vladimir Putin şi-a exprimat, joi, într-o conferinţă de presă a partidului său, Rusia Unită, un anumit dezgust faţă de campaniile electorale, declarând că va trebui să "se spele" şi să-şi refacă "igiena" după alegerile prezidenţiale din 2012.

322 afișări
Imaginea articolului Putin, întrebat ce va face după alegeri: Mă voi duce să mă spăl

Putin, întrebat ce va face după alegeri: Mă voi duce să mă spăl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După toate campaniile (electorale) pe care va trebui să le parcurgem, va fi necesară o atenţie serioasă pentru igienă", a declarat Putin, răspunzând unui simpatizant care l-a întrebat ce va face după alegeri.

"Mă voi duce să mă spăl. Şi în sensul igienic al acestui termen, şi în cel politic", a declarat el, surâzând, afirmaţie transmisă de postul de televiziune NTV.

"Din nefericire, aşa stau lucrurile, este un proces inevitabil. Cum spunea Churchill, democraţia este cel mai rău sistem de guvernare, dar nu există altul mai bun", a continuat premierul rus.

Putin, preşedinte în perioada 2000-2008, şi l-a ales ca succesor pe Dmitri Medvedev, pentru că nu s-a putut prezenta, în mod legal, pentru un al treilea mandat consecutiv. Acum, el poate reveni la Kremlin, dar nu şi-a anunţat, încă, intenţiile.

Majoritatea analiştilor, dar şi o majoritate a ruşilor, potrivit sondajelor, sunt de acord că el este, de fapt, cel mai puternic om din ţară.

Într-o şedinţă de întrebări şi răspunsuri cu populaţia, în decembrie, acest fost agent KGB i-a acuzat pe liderii opoziţiei liberale că vor să "îşi umple buzunarele", dacă revin la putere.

Partidului creat de aceşti opozanţi, Parnas, justiţia rusă i-a refuzat înregistrarea în ultimul moment. În Rusia, sunt prevăzute alegeri legislative, în decembrie, înaintea alegerilor prezidenţiale, în martie 2012.

Putin, care este preşedintele Partidului Rusia Unită, ultramajoritar în Parlament, a creat, în mai, Frontul Popular, o mişcare şi mai largă, la care aderă persoane, diverse asociaţii, dar şi marile întreprinderi din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici