RĂSPUNSUL Seulului la ameninţările venite din partea Coreei de Nord: "Nu putem să punem capăt unui lucru care nu există"

Seulul a respins oferta Phenianului de a pune capăt unor insulte reciproce şi a repetat că manevrele militare comune cu Washingtonul, prevăzute, ca în fiecare an, în februarie, vor avea loc în pofida ameninţărilor regimului stalinist.

1497 afișări
Imaginea articolului RĂSPUNSUL Seulului la ameninţările venite din partea Coreei de Nord: "Nu putem să punem capăt unui lucru care nu există"

RĂSPUNSUL Seulului la ameninţările venite din partea Coreei de Nord: "Nu putem să punem capăt unui lucru care nu există" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi nu insultăm Coreea de Nord. Nu putem să punem capăt unui lucru care nu există", a declarat pentru presă Kim Eui-do, un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării, însărcinat cu relaţia între cele două Corei.

Nord-coreenii au propus joi seara ca vecinii şi rivalii lor să înceteze "orice act de provocare şi insulte" începând de la 30 ianuarie, ajunul Anului Nou, o ofertă surprinzătoare, pornind de la Comisia Apărării Naţionale, cea mai puternică entitate militară nord-coreeană.

Această ofertă este pur teoretică, apreciază Ministerul Unificării, având în vedere că singurele provocări şi insulte provin de la Phenian, apreciază instituţia.

În pofida îndemnurilor liderului nord-coreean Kim Jong-un la o cooperare mai importantă, Phenianul "a continuat să ne insulte şi să ne ameninţe", a declarat purtătorul de cuvânt.

În ceea ce priveşte exerciţiile militare anuale comune cu Statele Unite, asimilate de către regimul stalinist cu pregătirea unei invazii a Coreei de Nord, ele se vor desfăşura conform programării, a adăugat purtătorul de cuvânt. "Sunt exerciţii de apărare de rutină, ca toate cele efectuate de către state suverane", a continuat el.

Phenianul a ameninţat cu un "holocaust dincolo de orice imaginaţie", în cazul desfăşurării exerciţiilor, nişte ameninţări "obişnuite".

În opinia unor analişti, atât Coreea de Sud, cât şi Coreea de Nord vor să arate că au dreptatea de partea lor.

"Fiecare vrea să poată să îl acuze pe celălalt că este vinovat de o intensificare a tensiunii" care ar putea apărea în perioada efectuării exerciţiilor militare sud-coreeano-americane, este de părere Yang Moo-jin, un profesor de la Universitatea pentru Studii Coreene de la Seul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici