Războiul din Ucraina, ziua 556. SUA: Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva în ultimele 72 de ore/ Reuters: Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie cu uraniu sărăcit

  • Reuters: Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie cu uraniu sărăcit
  • Ucraina desemnează două companii de talie mondială drept „sponsori internaţionali ai războiului”
  • Şeful serviciilor de informaţii spune că lovitura cu dronă asupra Pskov a fost lansată din interiorul Rusiei
5522 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 556. SUA: Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva în ultimele 72 de ore/  Reuters: Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie cu uraniu sărăcit

Sursa foto: MediafaxFoto

 


UPDATE „Totul este în faţa noastră”: Ucraina sparge prima linie de apărare a fortăţii ruseşti

Forţele ucrainene au încălcat decisiv prima linie defensivă a Rusiei în apropiere de Zaporojie, după săptămâni de minuţioase deminări şi se aşteaptă la câştiguri mai rapide pe măsură ce vor presa pe linia a doua de apărare rusească care este mai vulnerabilă, a declarat generalul care conduce contraofensiva din sud.

Generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskiy a estimat că Rusia şi-a dedicat 60% din timpul şi resursele pentru construirea primei linii defensive şi doar 20% fiecare în a doua şi a treia linie, deoarece Moscova nu se aşteptase ca forţele ucrainene să treacă.

„Acum suntem între prima şi a doua linie defensivă”, a declarat el într-un interviu pentru The Observer. 

 

 

UPDATE - Ucraina combate corupţia 

Tribunalul districtual Shevchenkivskyi din Kiev l-a arestat pe 2 septembrie pe oligarhul Ihor Kolomoisky până pe 31 octombrie şi i-a acordat o cauţiune de  14 milioane de dolari, a informat ziarul online ucrainean Ukrainska Pravda.

Unul dintre cei mai infami oligarhi ai Ucrainei, Ihor Kolomoisky, a ajuns la tribunalul districtual Shevchenkivskyi din Kiev pe 2 septembrie, după ce a fost acuzat de fraudă şi spălare de bani.

 

 

UPDATE - Guvernatorii ruşi susţin că Ucraina a atacat regiunile Belgorod şi Kursk

Guvernatorii regiunilor Belgorod şi Kursk din Rusia au susţinut că Ucraina a atacat Rusia cu mai multe lansatoare de rachete, obuziere şi drone, ucigând unul şi rănind trei rezidenţi pe 2 septembrie.

 

UPDATE SUA: Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva în ultimele 72 de ore

Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva sa din sud în ultimele 72 de ore, a declarat un înalt oficial de securitate al SUA, în timp ce Kievul a declarat că trupele sale au străpuns prima linie de apărare a Rusiei în mai multe locuri.

UPDATE Reuters: Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie cu uraniu sărăcit 

Muniţia, care ar putea ajuta la distrugerea tancurilor ruseşti, face parte dintr-un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina care urmează să fie prezentat în cursul săptămânii viitoare.

Muniţia poate fi lansată de pe tancurile Abrams americane care, potrivit unei persoane familiarizate cu acest subiect, ar urma să fie livrate Ucrainei în următoarele săptămâni.

Unul dintre oficiali a declarat că viitorul pachet de ajutor va avea o valoare cuprinsă între 240 şi 375 de milioane de dolari, în funcţie de ceea ce este inclus.

Valoarea şi conţinutul pachetului erau încă în curs de finalizare, au spus oficialii. Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

UPDATE SUA laudă progresele înregistrate de Ucraina pe front

Trupele Ucrainei au făcut „progrese notabile”  împotriva poziţiilor puternic fortificate ale Rusiei din sud, susţine guvernul SUA.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate, John Kirby, a declarat că aceste câştiguri au fost realizate în ultimele 72 de ore la sud de Zaporojie.

UPDATE  ISW: Trupele ucrainene continuă operaţiunile ofensive în apropiere de Bahmut

Institutul pentru Studierea Războiului a raportat pe 2 septembrie, citând Statul Major ucrainean: soldaţii ucraineni au continuat operaţiunile ofensive la sud de Bahmut. Imaginile geolocalizate obţinute arată că trupele ucrainene au avansat puţin la nord-vest de Klişchiivka, la aproximativ şapte kilometri sud-vest de Bahmut.

UPDATE Rusia susţine că 3 drone marine fără pilot au fost distruse în încercarea de a ataca podul din Crimeea

Ministerul rus al Apărării a raportat la primele ore ale zilei de 2 septembrie că trupele sale au distrus trei bărci fără pilot care erau folosite în încercarea de a lovi podul de peste Crimeea. Ministerul a acuzat Ucraina de atac.

UPDATE  SUA vor trimite muniţie cu uraniu sărăcit în Ucraina

Într-o evoluţie semnificativă, administraţia Biden se pregăteşte să livreze în Ucraina muniţii perforante care conţin uraniu sărăcit, marcând pentru prima dată când astfel de arme vor fi trimise într-o ţară aflată în conflict. Această informaţie a fost dezvăluită şi confirmată în mod independent de doi oficiali americani.

UPDATE  Guvernator: Războiul a distrus 15.000 de proprietăţi civile din regiunea Herson

Invazia pe scară largă a Rusiei a distrus 15.000 de proprietăţi civile din regiunea Herson, majoritatea fiind clădiri rezidenţiale, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin pentru Interfax Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici