Rebelii sirieni dezvăluie e-mail-uri de dragoste de la admiratoare ale lui Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, căsătorit cu Asma al-Assad, a primit e-mail-uri de dragoste de la trei femei, dezvăluite de rebeli, două dintre ele fiind tinere membre ale echipei sale pentru relaţii publice care afirmă că le este dor de el.

430 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni dezvăluie e-mail-uri de dragoste de la admiratoare ale lui Bashar al-Assad

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu pot să trăiesc fără tine", i-a scris o a treia femeie, despre care se spune că este designer de bijuterii. Un alt e-mail, trimis în decembrie şi dezvăluit sâmbătă, conţine fotografii ale unei femei neidentificate, îmbrăcată doar în lenjerie albă şi care se sprijină de un zid, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Fragmente din mesaje au fost publicate de Sunday Times în ediţia de duminică, publicaţia scriind că activişti antiguvernamentali sirieni au procurat şi făcut publice această corespondenţă pentru a-l expune dezaprobării publice pe dictatorul sirian. Dezvăluirile s-ar putea dovedi dăunătoare reputaţiei lui al-Assad în lumea arabă, mai ales în conservatorul Iran. Soţia acestuia a fost văzută rar în public în ultimul an, de când regimul reprimă cu brutalitate o revoltă populară.

Una dintre cele trei admiratoare este prezentată ca fiind Sheherazad Jaafari, în vârstă de peste 20 de ani, consilier pentru relaţii publice şi fiica ambasadorului Siriei la ONU. "Îl iubesc foarte, foarte, foarte mult şi îmi este dor de el", îi cere ea unei alte consiliere a lui al-Assad să îi transmită acestuia, într-unul dintre aceste e-mail-uri. Într-un e-mail din 27 noiembrie, ea vorbeşte cu entuziasm despre cât de "adorabil" crede ea că este al-Assad.

Cealaltă consilieră pentru relaţii publice, prezentată în Sunday Times ca Hadeel al-Ali, a ataşat e-mail-ului o fotografie cu al-Assad tânăr şi scrie că îl consideră "drăguţ". Numele celei de a treia femei este Rasha Mouakeh. Presa de stat a respins e-mail-urile ca false, precizând că nu există nicio dovadă a unei relaţii sexuale, iar niciuna dintre femei nu a fost disponibilă pentru comentarii.

Publicarea acestor mesaje survine după ce săptămâna trecută a fost publicat un schimb de mesaje între preşedintele sirian şi o femeie misterioasă, în care discuţiile despre probleme de stat sunt amestecate cu flirturi. De asemenea, în mesaje trimise de la o altă adresă, posibil a aceleiaşi femei, dar cu un nume fals, percehea face schimb de cântece de dragoste libaneze. Unul dintre mesaje conţine expresia "te iubesc" în limba arabă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici