REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranţi, NEVALIDAT/ Viktor Orban a anunţat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituţional

Biroul Naţional Electoral (NVI) din Ungaria a anunţat oficial că referendumul din Ungaria privind cotele de imigranţi impuse de UE este invalid deoarece numărul de voturi valabil exprimate nu a atins pragul de 50 la sută plus unu, relatează MTI.

17338 afișări
Imaginea articolului REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranţi, NEVALIDAT/ Viktor Orban a anunţat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituţional

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranţi este INVALID / Premierul Viktor Orban a anunţat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituţional (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituţional în legătură cu rezultatul referendumului privind cotele de imigranţi, relatează MTI.

Orban a spus că a doua sarcină urgentă care trebuie îndeplinită este punerea în aplicare la Bruxelles a rezultatului referendumului.

Întrebarea este simplă, a spus Orban.

"Poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să îşi impună voinţa într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanţii la vot resping acea voinţă?". El a promis că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

Şeful NVI Ilona Palffy a declarat că după numărarea a 98,82 la sută din voturi, numărul de voturi valide a fost de 3,2 milioane.

Pentru ca referendumul să fi fost declarat valid ar fi fost nevoie de peste 4,1 milioane de voturi.

Orice acţiune a Guvernului ungar bazată pe un referendum nevalid, "neconstituţională" - liderul PSU

Orice acţiune a Guvernului ungar bazată pe un referendum nevalid privind cotele de redistribuire a imigranţilor ar fi "neconstituţională", a declarat Gyula Molnar, liderul Partidului Socialist (PSU, de opoziţie), citat de MTI.

Dacă premierul Viktor Orban ar acţiona în vreun fel invocând referendumul, mandatul său ar deveni ilegitim, a spus Molnar.

Datele preliminare privind prezenţa la referendum sugerează că aceasta nu ar fi atins pragul necesar de 50 la sută pentru ca votul consultativ să fie declarat valid.

Molnar a mai spus că luni "lucrurile vor reveni la normal".

Rezultatele referendumului din Ungaria sunt aşteptate după ora locală 22.00 -şeful NVI

Biroul Naţional Electoral (NVI) din Ungaria va anunţa rezultatele referendumului de duminică privind cotele de imigranţi impuse de UE între orele 22.00 (23.00, ora României) şi 23.00 (00.00, ora României), a declarat Ilona Palffy, şeful NVI, la o conferinţă de presă internaţională, relatează MTI.

Vicepremierul ungar: Guvernul a primit autorizaţia de a apăra ţara împotriva cotelor UE de imigranţi

Guvernul ungar a primit autorizaţia de a apăra ţara împotriva cotelor de imigranţi impuse de Uniunea Europeană, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, la puţin timp după închiderea urnelor, relatează MTI.

Semjen a spus că rata de participare la vot a fost "ridicată", tabăra "nu" primind un sprijin copleşitor din partea votanţilor.

Votul consultativ s-a încheiat oficial la ora locală 19.00

Votul consultativ din Ungaria pe tema cotelor de imigranţi impuse de UE s-a încheiat oficial la ora locală 19.00 (20.00, ora României), când cele 10.331 de secţii de votare din 3.177 de municipalităţi au fost închise, relatează MTI.

Biroul Electoral Naţional (NVI) aşteaptă ca rezultatele referendumului să sosească de la majoritatea secţiilor de votare între orele 20.00 (21.00, ora României) şi 22.00 (23.00, ora României), a declarat Ilona Palffy, şeful instituţiei.

Comisia Electorală: Participarea poate fi de peste 40%, dar este puţin probabil să atingă pragul de 50%

La ora locală 17.30 (18.30, ora României), la vot s-au prezentat 3.185.343 de persoane (39,88 la sută din numărul total de alegători), a anunţat Biroul Electoral Naţional (NVI)
din Ungaria, relatează MTI.

Biroul Electoral Naţional (NVI) anunţă o participare la vot de 30,66% până la ora 15.00

Biroul Electoral Naţional din Ungaria a anunţat că duminică, la ora locală 15.00 (16.00, ora României), 2.448.614 persoane (30,66 la sută din numărul total de alegători) au votat în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranţilor impuse de Uniunea Europeană, relatează MTI.
Cel mai mare număr de participanţi la vot a fost înregistrat până la acea oră în judeţul Vas (35,45 la sută), iar cel mai mic în judeţul Borsod-Abauj-Zemplen (28,58 la sută).

La Budapesta, rata de particopare la vot până la ora locală 15.00 a fost de 27,38 la sută.

Biroul Electoral Naţional anunţă o participare la vot de 23,56% până la ora 13.00

Biroul Electoral Naţionall din Ungaria a anunţat că la ora locală 13.00 (14.00, ora României), 1.881.856 de persoane (23,56 la sută din numărul total de alegători) au votat în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranţilor impuse de Uniunea Europeană, relatează MTI.

Cel mai mare număr de participanţi la vot a fost înregistrat în judeţul Gyor-Moson-Sopron (25,91 la sută), iar rata cea mai mică de participare, în judeţul Borsod-Abauj-Zemplen (21,61 la sută).

La Budapesta, rata de particopare la vot până la ora locală 13.00 a fost de 21,31 la sută.

În cadrul referendumului, cetăţenii ungari cu drept de vot trebuie să răspundă la următoarea întrebare: "Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze relocarea cetăţenilor străini în Ungaria fără aprobarea Adunării Naţionale?"

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici