REPORTAJ - Cine sunt victimele accidentului din Ucraina: Familii, restauratori, specialişti în domeniul SIDA şi un senator

Aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, inclusiv un cuplu de florari, restauratori celebri şi un senator au murit, ca mulţi alţii, în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina, relatează AFP.

7399 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Cine sunt victimele accidentului din Ucraina: Familii, restauratori, specialişti în domeniul SIDA şi un senator

Cine sunt victimele accidentului din Ucraina: Familii, restauratori, specialişti în domeniul SIDA şi un senator (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Era fratele şi cel mai bun prieten al meu", a declarat pentru AFP Sander Essers, în vârstă de 63 de ani, care şi-a pierdut fratele, Peter, în vârstă de 66 de ani, cumnata, Jolette, în vârstă de 60 de ani, şi nepoţii Emma, în vârstă de 20 de ani, şi Valentijn, în vârstă de 17 ani.

Jolette era un psiholog renumit, iar Peter a făcut carieră în industria telecomunicaţiilor. "Avea atâtea planuri. Vaporul său este acolo, în port. Încă vrea să vadă lumea", a declarat Essers despre fratele său.

Portretul lui Jolette a făcut înconjurul lumii joi seara, după ce o fotografie în care apare paşaportul ei, găsit printre ceea ce a mai rămas din aeronavă, a fost postată pe Internet.

Peter şi Jolette locuiau împreună cu cei doi copii, într-o vilă dintr-un cartier de lux din Haga. Emma, o tânără "plină de viaţă şi de entuziasm", studia Medicina, iar Valentijn, un licean, era un excelent jucător de fotbal şi tenis.

Familia Essers mergea în Borneo să exploreze jungla, timp de trei săptămâni, împreună cu un grup de prieteni.

- Specialişti în domeniul SIDA

În avion se aflau, de asemenea, aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA care mergeau la Melbourne, în Australia, la Conferinţa Mondială AIDS 2014, un eveniment organizat din doi în doi ani.

Printre ei se afla şi cercetătorul olandez Joep Lange, în vârstă de 59 de ani, un fost preşedinte al Societăăţii Internaţionale privind SIDA (IAS), şi Glen Thomas, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Lupta împoriva SIDA era scopul vieţii sale", declară Jaap Goudsmit, un vechi prieten şi coleg al lui Lange. "Era un om plin de compasiune. Nu suporta să-i vadă pe toţi aceşti tineri murind de această boală nebună", a adăugat el.

Joep Lange era tatăl a cinci copii şi călătorea împreună cu soţia. "Este o mare pierdere pentru întreaga lume în lupta împotriva SIDA, o mare pierdere pentru Olanda şi o mare pierdere pentru mine", a declarat Goudsmit.

- "Dacă va dispărea"

Povestea unui cuplu de florari, Cor Schilder, în vârstă de 33 de ani, şi Neeltje Tol, în vârstă de 30 de ani, a făcut, de asemenea, înconjurul lumii joi seara.

Pe când este pe punctul de a se îmbarca, Cor face o fotografie cu avionul şi o publică pe Facebook. "Dacă va dispărea, iată cum arată", scria el.

Ironizând dispariţia în martie a zborului MH370 aparţinând companiei Malaysia Airlines în Oceanul Indian, Cor nu bănuia destinul funest care aştepta avionul, tot un Boeing 777 al aceleiaşi companii.

Un locuitor din Volendam, la aproximativ 15 kilometri nord de Amsterdam, Cor a publicat cu doar câteva zile înainte fotografii cu plaje idilice însoţite de comentariul "încă puţin de aşteptat ...".

Proprietară a două restaurante chinezeşti foarte cunoscute în Rotterdam, Jenny Loh, în vârstă de 54 de ani, s-a aflat şi ea la bordul avionului, împreună cu mama şi soţul ei, Shun Po Fan, un maestru bucătar în vârstă de 60 de ani.

Unicul lor fiu, Kevin, i-a primit pe restul membrilor familiei, joi seara, într-unul dintre restaurante, Dim Daily. "Trebuie să fiu puternic pentru familia mea", spune el, citat de cotidianul Algemeen Dagblad.

Jenny Loh, prezentată ca fiind "primitoare", şi soţiul ei, Shun Po Fan, locuiau de câţiva zeci de ani în Olanda. Restaurantele lor sunt bine cotate de către critici culinari.

Jeroen Wals, soţia sa, Nicole, şi cei patru copii ai cuplului, Jinte, Brett, Amel şi Solenn au murit toţi în urma prăbuşirii avionului. Citând vecini, Algemeen Dagblad scrie despre o familie "inteligentă şi care muncea mult".

Mezina familiei, Solenn, în vârstă de 9 ani, "era atât de inteligentă încât învăţa într-o clasă cu un mai mare".

Jinte, în vârstă de 15 ani, a scris într-un mesaj, postat pe Twitter cu o oră înainte să urce în avion, "într-o oră voi urca în avionul către Malaysia". Fratele ei Brett a postat un selfie, pe reţele de socializare, cu puţin timp înainte de plecare.

Un senator din cadrul partidului PvdA (stânga) a decedat, se asemenea, în această tragedie, a anunţat Senatul olandez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici