Reprezentanţa Comisiei Europene îi răspunde lui Dragnea, după ce liderul PSD a acuzat filiala din România că dezinformează: Nu facem comentarii la comentarii

Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii, dar urmăreşte îndeaproape procesul parlamentar şi modificările la legile Justiţiei, se arată într-un răspuns al reprezentanţei Comisiei Europene, după ce Liviu Dragnea a acuzat instituţia că dezinformează.

3124 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţa Comisiei Europene îi răspunde lui Dragnea, după ce liderul PSD a acuzat filiala din România că dezinformează: Nu facem comentarii la comentarii

Reprezentanţa Comisiei Europene îi răspunde lui Dragnea, după ce liderul PSD a acuzat filiala din România să dezinformează: Nu facem comentarii la comentarii

"Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii. Mai mult, ca un context general, Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţia discuţiilor legate de modificările legilor din domeniul justiţiei de-a lungul a mai multor luni. Suntem foarte bine informaţi privind acest proces, mizele aflate în joc precum şi potenţialele riscuri. Suntem frecvent în contact cu Guvernul şi Parlamentul României, precum şi cu sistemul judiciar şi societatea civilă, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.Puteţi atribui acest răspuns Comisiei Europene", se arată într-un răspuns, transmis MEDIAFAX, al reprezentanţei Comisiei Euroepen la Bucureşti.

Liderul PSD Liviu Dragnea acuzat, luni, delegaţia Comisiei Europene din România de faptul că ar fi transmis informaţii false la Bruxelles referitoare la acţiunea Guvernului Dăncilă privind legile din sistemul judiciar.

Întrebat, la Antena 3, cum îşi explică poziţia critică a preşedintelui şi prim vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker şi Frans Timmermans, referitoare la legile justiţiei, Dragnea a răspuns: „Picătură cu picătură, minciună dusă picătură cu picătură şi de aici din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo. Îi spune domnului comisar, îi spune domnului director general şi se creează, aşa, o reţea”.

„Cum e posibil ca delegaţia Comisiei Europene din România să transmită informaţii false? Transmise la toţi comisarii europeni?”, a adăugat Dragnea, care a lecturat de pe o fişă următorul text: „Din declaraţiile recente ale noului premier - şi asta era cu o zi înainte de 24 ianuarie, doamna Dăncilă nu făcuse niciun fel de declaraţii, a evitat presa - Viorica Dăncilă rezultă că în timpul mandatului său Guvernul va solicita rapiditate în ceea ce priveşte atât adoptarea legilor Justiţiei - care sunt adoptate - cât şi o versiune revizuită a Codului penal şi de procedură penală”, a spus Dragnea.

„Câte alte minciuni de genul ăsta s-or mai fi spus anul ăsta? Sigur că mie nu mi se pare absolut deloc corect şi cinstit faţă de România”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD şi-a exprimat speranţa ca preşedintele Klaus Iohannis va discuta, la Bruxelles, în plen sau în privat cu preşedintele Junker despre „tipul ăsta şi modul în care se iau informaţii din România”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici