Reuniune specială a statelor membre UE privind situaţia din Mali

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE vor participa, săptămâna aceasta, la o "reuniune excepţională privind situaţia din Mali", a anunţat, luni, şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius.

796 afișări
Imaginea articolului Reuniune specială a statelor membre UE privind situaţia din Mali

Reuniune specială a statelor membre UE privind situaţia din Mali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe tema situaţiei din Mali va avea loc o reuniune excepţională a Consiliului de miniştri ai Afacerilor Externe din cadrul statelor UE, săptămâna aceasta, în două-trei zile", a declarat Fabius.

"Vom lua decizii privind accelerarea misiunii de formare şi de consultare de către UE a armatei din Mali", a adăugat Fabius, menţionând promisiunile de ajutor din partea Marii Britanii, Belgiei şi altor ţări.

"Franţa nu va rămâne singură alături de Mali", a subliniat Fabius, salutând sprijinul internaţional "aproape unanim" acordat pentru operaţiunea militară din Mali.

"Ieri, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, mi-a comunicat că noi vom beneficia de susţinerea deplină din partea Naţiunilor Unite", a continuat Fabius.

"Pregătirile vor fi accelerate pentru deplasarea unei forţe militare vest-africane (...) Cel mai repede va fi cel mai bine", a afirmat el, cu referire la militarii promişi de către Nigeria, Niger, Burkina Faso, Togo, Senegal şi Benin.

"Statul Major este deja în drum spre Bamako. Mâine, acolo, va avea loc o conferinţă privind planificarea manevrelor militare", a precizat ministrul, adăugând că "Ciadul, de asemenea, urmează să trimită nişte detaşamente".

Fabius a menţionat despre oferta Marii Britanii de a oferi "avioane de transport tactic şi strategic". Potrivit ministrului, "Germania examinează posibilitatea de ajutor logistic, umanitar şi medical", "Belgia şi Danemarca ne furniza mijoace de transport", în timp ce "Statele Unite vor contribui cu ajutoare în domeniile transportului, comunicaţiilor şi informaţiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici