Rex Tillerson va merge în Kuweit pentru a media criza din Golf

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, va merge, luni, în Kuweit pentru a media şi a pune capăt crizei din Golf, aspect ce evidenţiază eforturile tot mai intense ale SUA pentru rezolvarea disputei, informează The Guardian.

355 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson va merge în Kuweit pentru a media criza din Golf

Rex Tillerson va merge în Kuweit pentru a media criza din Golf

SUA intensifică eforturile pentru soluţionarea crizei din Golf, având ca obiectiv medierea crizei din regiune. Recent, Arabia Saudită şi aliaţii ei au avertizat că vor lua noi măsuri împotriva Qatarului, din moment ce Guvernul de la Doha nu a răspuns la solicitările Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului şi Emiratelor Arabe Unite. Şi ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson a ajuns, vineri, în regiune în încercarea de a pune capăt crizei.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că Washingtonul este din ce în ce mai îngrijorat de tensiunile din Golf şi de impasul în care au intrat statele arabe.

James Mattis, secretarul american al Apărării, a subliniat şi el importanţa descaladării tensiunilor pentru ca statele din Golf să poată coopera şi să se poată concentra pe atingerea obiectivelor comune.

Arabia Saudită este unul dintre aliaţii tradiţionali ai Statelor Unite din regiune, însă SUA au un parteneriat strategic şi cu Qatarul. Peste 10.000 de militari americani sunt prezenţi la o bază militară din Qatar, element vital în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Criza din Golf a luat amploare la începutul lunii iunie, când Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen şi Libia au decis să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici