Risc de tsunami minor în nord-estul Japoniei, după un cutremur cu magnitudinea 7,2

Un cutremur violent, cu magnitudinea 7,2, s-a produs miercuri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, a anunţat Agenţia meteorologică niponă, care a emis un avertisment privind riscul de declanşare a unui tsunami minor.

58 afișări
Imaginea articolului Risc de tsunami minor în nord-estul Japoniei, după un cutremur cu magnitudinea 7,2

Risc de tsunami minor în nord-estul Japoniei, după un cutremur cu magnitudinea 7,2 (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile japoneze au precizat că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Cutremurul, produs la ora locală 11.45 (4.45, ora României), a avut loc la o adâncime de numai 10 kilometri, iar epicentrul a fost situat la 160 de kilometri est de peninsula Oshika, în prefectura Miyagi.

Seismul a fost resimţit şi la Tokyo, la o distanţă de 430 de kilometri.

Agenţia meteorologică a emis un avertisment de tsunami pe litoralul insulei Honshu, unde valurile ar putea ajunge la o înălţime de 50 de centimetri.

După aproximativ 30 de minute de la producerea seismului, în portul Ofunato din prefectura Iwate (nord-estul Japoniei) a fost înregistrat un prim val de 60 de centimetri, potrivit postului de televiziune public NHK.

Agenţia meteorologică nu se aşteaptă însă ca seismul să producă pagube importante, iar companiile Tohoku Electric şi Tepco au anunţat că nici una dintre centralele nucleare aflate în zonă nu a suferit avarii în urma cutremurului. Circulaţia trenurilor de mare viteză Shinkansen a fost suspendată după seism, însă a fost reluată după scurt timp.

În decembrie, câteva zeci de persoane au fost evacuate în mai multe insule din sudul Japoniei, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,4, produs la o adâncime de 14 kilometri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici