Românii, polonezii şi lituanienii, printre cele mai mari grupuri de străini în închisorile irlandeze

Deţinuţii din închisorile din Irlanda provin din aproximativ 66 de state, iar românii, polonezii, lituanienii şi britanicii formează cele mai mari grupuri etnice după irlandezi, relatează Irish Times.

1390 afișări
Imaginea articolului Românii, polonezii şi lituanienii, printre cele mai mari grupuri de străini în închisorile irlandeze

Românii, polonezii şi lituanienii, printre cele mai mari grupuri de străini în închisorile irlandeze (Imagine: Bogdan Baraghin/ Mediafax Foto)

Potrivit unor date ale Serviciului Irlandez al Penitenciarelor (IPS), 3.516 bărbaţi, inclusiv 441 de cetăţeni străini, au fost plasaţi în detenţie la finalul lunii septembrie în această ţară. În total, 77 de polonezi, 66 de lituanieni, 63 de britanici, 49 de români şi 18 letoni au fost plasaţi în detenţie în Iralnda, în timp ce cetăţenii nigerieni, brazilieni, chinezi şi cehi sunt de asemenea numeroşi.

IPS a anunţat că a cheltuit 63.513 euro pe servicii de traducere de la începutul anului 2013 până la finalul lunii spetembrie. Patru nigerieni, patru români, trei briranici, doi lituanieni şi doi polonezi lucrează la instituţiile IPS alături de chinezi, danezi, olandezi, francezi, germani şi sud-africani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici