Rusia a început ample exerciţii militare în zona caspică. Va fi utilizată muniţie reală

Rusia a iniţiat ample exerciţii militare pentru testarea dispozitivelor de apărare antiaeriană în sectorul militar de sud-vest, situat în apropierea Mării Caspice, la aproximativ 500 de kilometri est de Ucraina, anunţă surse citate de postul Fox News.

1974 afișări
Imaginea articolului Rusia a început ample exerciţii militare în zona caspică. Va fi utilizată muniţie reală

Rusia a început ample exerciţii militare în zona caspică. Va fi utilizată muniţie reală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 3.500 de militari şi peste 1.000 de unităţi de armament greu au fost mobilizate pentru exerciţiile care vor dura aproximativ o lună, în zona Kapustin Iar, în apropiere de Marea Caspică, la aproximativ 500 de kilometri est de Ucraina.

În cursul manevrelor vor fi testate sisteme antiaeriene şi va fi utilizată muniţie reală.

"Este prima dată când un exerciţiu de această amploare are loc în acest district", a declarat colonelul Oleg Kocetkov, purtătorul de cuvânt al comandamentului regional rus, informează Fox News.

Oficiali de la Pentagon au confirmat manevrele militare ruse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici