Rusia acuză Franţa că lansează acuzaţii gratuite privind criza din Ucraina

Franţa lansează "acuzaţii gratuite" la adresa Rusiei în criza ucraineană, susţine Ministerul rus de Externe, reacţionând la acuzaţiile şefului diplomaţiei franceze, Laurent Fabius.

1117 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Franţa că lansează acuzaţii gratuite privind criza din Ucraina

Rusia acuză Franţa că lansează acuzaţii gratuite privind criza din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În loc să lanseze acuzaţii gratuite la adresa Rusiei, care s-ar afla la originea violenţelor din Ucraina, diplomaţia franceză condusă de domnul Fabius ar face mai bine să se concentreze pe respectarea angajamentelor asumate de Franţa în acordurile din 21 februarie", a subliniat Ministerul rus de Externe, potrivit AFP.

Diplomaţia rusă exprimă "profunda perplexitate" faţă de declaraţiile lui Fabius, în care acesta atribuie "întreaga responsabilitate pentru amplificarea tensiunilor din Ucraina exclusiv Rusiei".

"Domnul Fabius nu a spus nimic despre ordinul criminal dat de preşedintele ucrainean Oleksandr Turcinov, de a zdrobi prin forţă mişcarea de contestare din sud-estul Ucrainei. Partenerii noştri francezi nu vor să recunoască faptul că jocurile la Kiev sunt făcute acum de antisemiţi, radicali şi neofascişti", subliniază Ministerul rus de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici