Rusia arestează 11 persoane care protestau în faţa ambasadei Japoniei la Moscova

Poliţia rusă a reţinut 11 protestatri care se aflau în faţa ambasadei japoneze de la Moscova deoarece au manifestat împotriva ideii de a ceda controlul asupra unor insule pe care Rusia le dispută cu Japonia, a anunţat OVD-Info, o organizaţie de monitorizare a protestelor, relatează Reuters.

565 afișări
Imaginea articolului Rusia arestează 11 persoane care protestau în faţa ambasadei Japoniei la Moscova

Rusia arestează 11 persoane care protestau în faţa ambasadei Japoniei la Moscova

Arestările au avut loc înaintea întâlnirii dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe unde se va discuta despre un tratat de pace care ar putea rezolva o dispută teritorială care datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Insulele sunt cunoscute sub denumirea de Insulele Kurile situate în sudul Rusiei şi nordul Japoniei. Rusia a transmis săptămâna trecută că suveranitatea sa asupra acestora nu a fost pusă în discuţie.

Un ofiţer de poliţie a confirmat informaţiile organizaţiei OVD-Info şi adeclarat că nu are alte detalii privind arestările.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici