Rusia denunţă presupuse crime împotriva umanităţii comise în Ucraina

Rusia suspectează că autorităţile din Ucraina au comis crime împotriva umanităţii în regiunile separatiste din sud-estul ţării, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

705 afișări
Imaginea articolului Rusia denunţă presupuse crime împotriva umanităţii comise în Ucraina

Rusia denunţă presupuse crime împotriva umanităţii comise în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există elemente care sugerează comiterea de crime în sud-estul Ucrainei", a spus Lavrov, citat de RIA Novosti.

"Avem motive temeinice să credem că structurile de securitate ucrainene ascund informaţii despre crime", a adăugat şeful diplomaţiei ruse în cursul unei conferinţe de presă cu Federica Mogherini, ministrul de Externe al Italiei.

Preşedintele Consiliului Federaţiei Rusue, Valentina Matvienko, a anunţat că Moscova urmează să publice o "Carte Albă" despre abuzurile comise în Ucraina în timpul conflictului separatist din sud-estul ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici