Rusia expulzează alţi peste 50 de diplomaţi britanici pe fondul crizei privind cazul Skripal

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat că Rusia a decis să expulzeze alţi peste 50 de diplomaţi britanici după ce Marea Britanie şi o serie de ţări din întreaga lume, inclusiv România, au expulzat peste 150 de oficiali ruşi în urma atacului neurotoxic de la Salisbury.

18927 afișări
Imaginea articolului Rusia expulzează alţi peste 50 de diplomaţi britanici pe fondul crizei privind cazul Skripal

Rusia expulzează alţi peste 50 de diplomaţi britanici pe fondul crizei privind cazul Skripal

Rusia a expulzat anterior 23 de diplomaţi britanici, ca reacţie la expulzarea unui număr similar de diplomaţi ruşi din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Reuters.

Ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow, a fost convocat vineri la MAE rus pentru a i se comunica faptul că Londra are la dispoziţie o lună să reducă numărul diplomaţilor săi în Rusia la aceeaşi nivel cu cel al misiunii diplomatice ruse în Marea Britanie.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a declarat sâmbătă că Marea Britanie va trebui să reducă cu "puţin peste 50" numărul diplomaţilor săi din Rusia.

"Am cerut paritate. Britanicii au cu 50 de diplomaţi mai mult decât ruşii", a explicat Zakharova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici