Rusia îşi va închide şi ea spaţiul aerian pentru companiile ucrainene

Rusia urmează să-şi închidă spaţiul aerian pentru companiile aeriene din Ucraina începând din 25 octombrie, ca măsură de retorsiune faţă de o interdicţie similară anunţată săptămâna trecută de către Kiev împotriva companiilor aeriene ruseşti, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty online.

2384 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi va închide şi ea spaţiul aerian pentru companiile ucrainene

Rusia îşi va închide şi ea spaţiul aerian pentru companiile ucrainene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia rusă pentru transporturi a anunţat luni că urmează să impună acest embargo din ordinul premierului Dmitri Medvedev.

Măsura reprezintă un răspuns la decizia autorităţilor ucrainene din 25 septembrie de a impune un embargo companiilor ruseşti, inclusiv Aeroflot şi Transaero, în spaţiul aerian ucrainean începând din 25 octombrie.

Kievul, al cărui embargo vizează să pedepsească Moscova pentru anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea şi pentru susţinerea pe care aceasta o acordă - cu armament şi oameni - separatiştilor proruşi în estul ţării - acuzaţii pe care ruşii le dezmint, urmează să interzică, de asemenea, zboruri ruseşti de tranzit, în cazul în care acestea transportă personal militar sau bunuri cu dublă utilizare, civilă şi militară.

Moscova denunţa gestul Kievului, la momentul anunţării măsurilor, drept o "nebunie".

Preşedintele ucrainean Petro Porooşenko a extins, la începutul acestei luni, o listă de sancţiuni impusă unor firme şi persoane din Rusia, care vizează 400 de oficiali şi 90 de companii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici