Rusia nu pregăteşte măsuri împotriva companiilor străine, în urma sancţiunilor

Rusia nu pregăteşte măsuri pentru a pedepsi companiile străine ca răspuns la sancţiunile occidentale în contextul crizei din Ucraina, a declarat consilierul economic al preşedintelui rus Vladimir Putin, Andrei Belousov.

196 afișări
Imaginea articolului Rusia nu pregăteşte măsuri împotriva companiilor străine, în urma sancţiunilor

Rusia nu pregăteşte măsuri împotriva companiilor străine, în urma sancţiunilor (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Rusia resimte impactul recomandărilor transmise de statele occidentale companiilor şi băncilor de a anula sau de a refuza acordarea de finanţare pentru proiecte în ţară, a spus Belousov într-un interviu acordat contidianului austriac Die Presse, citat de Reuters.

"Am observat nervozitate, mai puţin la companiile ruseşti şi mai mult la companiile străine care lucrează în Rusia. Dar putem spune deschis că la acest moment nu pregătim contramăsuri", a afirmat el.

Consilierul preşedintelui a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că în cazul adoptării unor noi sancţiuni care să restricţioneze comerţul exterior al Rusiei, Moscova ar putea deschide procese la Organziaţia Mondială a Comerţului.

Întrebat de către publicaţia austriacă despre această posibilitate, Belousov a declarat că nu înseamnă că se va recurge automat la acest procedeu.

"Sper ca Europa să nu comită prostia unor noi sancţiuni", a afirmat el.

Sancţiunile occidentale au determinat liderii Rusiei să încerce legături politice şi economice mai strânse cu Asia şi China, a spus consilierul lui Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici