Rusia suspendă importurile de fructe şi legume de la peste 100 de firme din R.Moldova

Peste 100 de firme din R.Moldova nu vor mai putea exporta fructe sau legume pe piaţa rusă deoarece acestea conţin substanţe toxice, a anunţat Moscova marţi, prezentând o listă cu doar 33 de companii moldoveneşti care pot efectua exporturi, relatează PRO TV Chişinău.

28 afișări
Imaginea articolului Rusia suspendă importurile de fructe şi legume de la peste 100 de firme din R.Moldova

Rusia suspendă importurile de fructe şi legume de la peste 100 de firme din R.Moldova (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Din cele peste 130 de firme moldoveneşti care exportau până în prezent fructe şi legume în Rusia, doar 33 vor mai putea efectua livrări pe piaţa rusă. Lista companiilor a fost întocmită de Ministerul Agriculturii din Rusia.

Potrivit exportatorilor, Moscova a explicat că fructele şi legumele moldoveneşti conţin nitraţi şi alte substanţe toxice.

Întrunit în şedinţă de urgenţă la Ministerul Agriculturii, exportatorii susţin că agenţii economici aprobaţi de Rusia au fost selectaţi după anumite interese.

Ministrul adjunct al Agriculturii a declarat că R.Moldova va încerca să negocieze cu Moscova deblocarea situaţiei.

Între timp, exportatorii se plâng că producţia stă în lăzi şi riscă să se altereze în plin sezon. Oficiali de la ambasada Rusiei la Chişinău nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici