Sarkozy anticipează o participare masivă la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy a declarat cu o săptămână înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, într-un interviu acordat săptămânalului Parisien Dimanche, că anticipează o participare masivă la votul din 6 mai.

238 afișări
Imaginea articolului Sarkozy anticipează o participare masivă la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre posibilitatea de a fi învins în al doilea tur aşa cum anticipează sondajele, preşedintele-candidat a răspuns: "Vom vedea. Dar vă reamintesc că în urmă cu trei luni toată clasa mediatică îşi punea întrebarea dacă voi intra în al doilea tur".

"Sondajele s-au înşelat atât de mult", a adăugat el. "Priviţi rata de abţinere, care a fost total supraestimată. Este dramatic", a declarat el. În primul tur, rata de participare a atins 80 la sută, în timp ce mai multe sondaje anticipau în ultimele săptămâni că aceasta nu va depăşi 75 la sută, chiar 70 la sută.

"Simt cum creşte o mobilizare pe care nu am văzut-o niciodată în toată viaţa mea politică", a adăugat Sarkozy, "şi, de la primul tur, a mai crescut puţin. Va fi o participare masivă".

Nicolas Sarkozy, care refuză să spună pe cine va numi în funcţia de premier în cazul unei victorii la 6 mai, subliniază că "viitorul majorităţii este să găsească o coerenţă între centrul şi dreapta republicană".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici