Şase cetăţeni ucrainieni, reţinuţi în Transnistria pentru presupuse activităţi de spionaj, eliberaţi

Şase cetăţeni ucrainieni, reţinuţi în Transnistria pentru presupuse activităţi de spionaj, au fost eliberaţi, a anunţat serviciul de presă al Comitetului Securităţii de Stat din Transnistria, citat de Hromadske Radio.

451 afișări
Imaginea articolului Şase cetăţeni ucrainieni, reţinuţi în Transnistria pentru presupuse activităţi de spionaj, eliberaţi

Şase cetăţeni ucrainieni, reţinuţi în Transnistria pentru presupuse activităţi de spionaj, eliberaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit serviciului de presă citat, cele şase persoane au fost eliberate în aceeaşi zi după ce le-au fost verificate documentele.

Postul ucrainean Hromadske Radio a transmis că incidentul a avut loc pe data de 19 octombrie în apropiere de satul Rotari situat în districtul Camenca din Transnistria.

Anterior, Comitetul Securităţii de Stat (SSC) al Transnistriei anunţa, citat de Ukraine Today, că cei şase ucrainieni, inclusiv un angajat al Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, au fost arestaţi în regiunea separatistă pentru presupuse activităţi de spionaj.

"Militari din cadrul unităţii de graniţă au arestat 6 cetăţeni ucrainieni care au efectuat activităţi de spionaj în zona de antrenament a detaşamentelor SSC", a anunţat instituţia transnistreană pe site.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru Frontiera de Stat a Ucrainei, Oleh Slobodian, a declarat pentru Hromadske Radio că cei şase nu desfăşurau activităţi de spionaj.

"Cetăţeanul Maliuta nu are nicio legătură cu vreun serviciu militar sau cu Serviciul Frontierei de Stat. El a lucrat (...) ca pompier într-unul dintre departamentele Serviciului de Frontieră", a explicat responsabilul pentru presă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici